Hoppa till innehåll

Swefilmer på nätet

Swefilmer är en före detta tjänst som man kunde se nya filmer, serier och barnfilmer på. Tjänsten liknade i mångt och mycket Dreamfilms, men Swefilmer fokuserade på att alla filmer på deras tjänst skulle vara på Svenska, eller i vart fall ha svensk undertext.

Nedan ser du all information om Swefilmer och hur denna tjänsten fungerade när den var uppe på nätet fortfarande.

Swefilmer

Vad är Swefilmer?

Swefilmer var en gång i tiden en utav det mest besökta hemsidorna för att se på nya filmer, där allt som fanns på den var till för oss från Sverige. Detta betydde att man fokuserade på att alla filmer skulle ha antingen svenskt tal, eller svenska undertexter. Till skillnad från DreamfilmPopcorn TimeStreamtajm & Fmovies som inte alltid hade med svensk undertext, så visste du att Swefilmer alltid var till för oss från Sverige.

Tjänsten hade sin storhetstid kring 2010 talet, men vart tvungna att stänga ned efter påtryckningar från flertalet filmstudios. Swefilm med flera var vid denna tidpunkten inte olagliga, då lagstiftarna helt enkelt inte hade hängt med, och det var fritt fram att streama filmer så länge det inte gjordes en digital kopia av filmen. Efter att man till slut gav efter på det krav om att stänga ned för annars riskera man många miljonbelopp i skadestånd, så la Swefilmer till slut ner sin hemsida.

Är Swefilmer säkert att använda?

Swefilmer är inte en aktör som längre finns kvar på marknaden, men det dyker upp lite copy cats då och då på hemsidan. Många av dessa är uppe ett kort tag, sedan försvinner dem. Oftast är dem bara ute efter att fylla din enhet med virus och annat. Så du bör inte ens försöka att använda dig av dessa kopior. För det första risker du att få enorma skadestånd om du blir påkommen med att använda dig av piratkopierat material, och för det andra riskerar du att också få massa virus i din enhet.

Men vill du fortfarande testa och ta risken, så ska du använda dig av en så kallad VPN, då denna ser till att skydda din identitet på nätet. Du kan alltså genom en VPN tjänst som NordVPN köpa dig anonymitet på nätet för några hundralappar per år, vilket gör att du kan se på filmer, ladda ner och besöka censurerade hemsidor utan risk för att åka dit.

Swefilmer alternativ?

Swefilmer alternativ finns det gott om på nätet, eller det ger sken av det för det mesta. Sanningen är den att det är extremt svårt att idag hitta riktiga tjänster som fungerar som Swefilmer gjorde, och dem som kommer upp är endast kvar ett mycket kort tidsperiod. Det är helt enkelt för farligt att skapa denna typ av hemsida i dagsläget, vilket gör att det knappt finns någon kvar. Ännu mindre är det om man pratar om hemsdior som har Svensk undertext och svenskt tal på alla filmer så som Swefilmer hade. Det alternativ man hittar är utländska, då ingen vågar längre sätta en server i Sverige för detta ändamål.

Det absolut bästa alternativet som också fungerar sjukt bra, är något som kallas för IPTV. Detta har kommit att ta över hela pirat streaming marknaden, och används idag av människor från hela världen. Denna typ av streamingtjänst kostar några hundra kronor om året, men du får också alla tv-kanaler från alla länder i samma paket. utöver detta har du 10 tusen tals video on demand filmer, som du alltid kan se på. Du kan med andra ord köpa dig ett paket med alla sportkanaler plus 10.000 andra kanaler för några hundra om året, och kan säga upp alla andra tv-abonnemang du sitter och betalar på idag. Du både får mer tv-kanaler, och du sparar pengar.

Var dock nogran med att köpa till dig en VPN-tjänst, för det är lika olagligt som Swefilmer. Men du får å andra sidan ett skydd för ett par hundringar per år, vilket gör att du slipper att hamna i en rättstvist.